Τηλ.2322025450  /  email: deyan62200@gmail.com

Υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης έργου βελτίωσης δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Δήμου Βισαλτίας μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Published by Λένια Ιωαννίδου on

Υπεγράφη, από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Βισαλτίας, Αθανάσιο Μασλαρινό, η σύμβαση χρηματοδότησης για το έργο παρεμβάσεων βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης σε ΤΚ του Δήμου Βισαλτίας, μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, συνολικού προϋπολογισμού €4.925.000,00.

Πρόκειται συγκεκριμένα για την χρηματοδότηση του έργου «Παρεμβάσεις βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βισαλτίας, μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», του Υπουργείου Εσωτερικών, στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον», της Πρόσκλησης ΑΤ01 με τίτλο «Υποδομές Ύδρευσης».

Το 1ο υποέργο περιλαμβάνει α) Αντικατάσταση των εξωτερικών αγωγών ύδρευσης από πηγές της Ορέσκειας των Δ.Ε. Αχινού και Τραγίλου Δήμου Βισαλτίας, οι οποίοι θα αντικατασταθούν με HDPE συνολικού μήκους 45χιλ. β) Κατασκευή μονάδας διύλισης για τον καθαρισμό του νερού που παρουσιάζει θολότητα. γ) Κατασκευή δεξαμενής 500 Μ3, που θα λειτουργεί ως ρυθμιστικός όγκος για την ορθολογική διανομή του νερού στους οικισμούς των Δ.Ε. Αχινού και Τραγίλου.